torsdag, januari 26, 2006

Min lite speciella konstform,MinEn liten presentation av min konstform som är ganska udda.Det har tagit år att utveckla den från en ide,-kanske vi ska ha en sån där dator hemma..
Född 59 uppvuxen med penna och suddgummi och oljefärg.Den spännande fortsättningen följer när en novis inhandlar diverse "lyx"prylar ala moderne(med modeordets rätta uttal till försäljarn,en envis rackare oftast).
En titt på vädret -ser ut att bli regn,gummistövlar på och trädgårdsjacka"täckjacka model äldre"tunna vantar beroende på årstid förståss.Söka av trädgården på former,färger,dofter...som är allt från blad till blommor och vad som kan ses och hittas,sten och grus.Plastpåse från Ica,ifall det finns mycket.Brukar fastna en stund vid mina stora ,menar STORA myror.Ena ruskiga rackare,kannibaler.Funderar mycket på hur jag gjorde myror normala när jag var yngre.Sätter allt i vatten,fluffar mossa osv.(det måste bli en DEL 2 märker jag under skrivandets gång.)
Upp till min studio,kånkande släpandes,bärande på allt vad som kan behövas under skapandet.Kanske nåt att dricka och nåt tilltugg(ibland åker det med ett och annat bananskal i konsten).En ide jag utvecklat för konstnärer boende i 30-tals hus med långa svängda trappor,en utflyktskorg.Plus kommunikations möjligheter,men skapandet måste ske i viss rofylld stämmning.Fast jag brukar vara före text Tv och veta om tex orkaner och sånt för jag köpte ju denna underbara dator.
DEL 2 SJÄLVA SKAPANDET
Ide....stort konstpapper,eller målarduk....Måla med Acryl....titta över det levande.
Acrylen torkar..börjar eller fortsätter med annan konst.
FRÅN EN ARTREWIEW(av en annan bigger popartartist,hemlig.."
"It is interesting how she uses the scanner as a camera. It gives an archival look to her arrangements... giving the viewer a fresh look at everyday objects in a form not usually seen."Börjar bli lite gammal nu.
Använder sen min scanner som kamera?
Förresten använder jag en stor golvyta i min studio att arbeta på som är lika stor som en enrummare.Där står jag oftast på huk el.knä och arbetar i en ordningsam röra.
Ibland målat grus,målade blad blommor i guld eller någon annan piffig färg.
Efter mycket grejande,sitter jag där då nöjd(skapandets salighet)med en datafile på några meter,som ska till tryckning.Först minutiös kollning av allt det där ni vet dpi.....whatever.Sen den överlyckliga Pepitas lilla fråga-Gillar jag den här?Är jag helt nöjd?gråter jag om den blir såld?.Oftast blir det ett stort jaaaa,inte till att gråta för längre.Börjar vänja mig nu.

Inga kommentarer: